Política 14/04/2013

Milers de persones demanen a Madrid la Tercera República

Una marxa commemora la proclamació, fa 82 anys, de la Segona República

Efe
1 min

MadridMilers de persones han commemorat aquest diumenge a Madrid el 82è aniversari de la proclamació de la Segona República, i han reclamat l'arribada de la Tercera, convocats per la Junta Estatal Republicana, que aglutina uns 50 partits i col·lectius socials. Entre els assistents, que portaven nombroses banderes republicanes, era notòria la presència d'Esquerra Unida, el coordinador general, Cayo Lara, ha dit que la monarquia "està fent molt per a l'adveniment" de la República. També eren nombroses les pancartes i cartells que demanaven la fi de la monarquia i es mostraven a favor del dret dels pobles a decidir el seu futur i de la formació d'un front popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un ambient festiu i amb alguns dels participants disfressats s'han succeït els crits contra la monarquia i cançons com 'Ay, Carmela', l''Eusko gudariak' ('Himne al soldat basc'), 'Hasta siempre comandante' de Carlos Pobla, o 'L'Estaca', de Lluís Llach, corejades pels manifestants. La política del govern espanyoles, les retallades i les privatitzacions també han estat protagonistes, més nombrosos aquest diumenge que en altres edicions.

A la manifestació també hi ha assistit una delegació del Partit de l'Esquerra Europea, encapçalada pel seu vicepresident, Maite Mola, i han estat representats altres partits d'esquerra de països europeus com el grec Syriza o l'alemany Die Linke.

stats