RESCAT AUTONÒMIC
Política 30/08/2012

El PSC té a les seves mans forçar la compareixença de Mas per explicar el rescat

ERC s'ha sumat a les peticions de PP, ICV, C's i SI perquè el president detalli l'accés al fons de liquiditat, però els socialistes ara per ara no ho veuen necessari

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas / ACN

BarcelonaERC ha registrat aquest dijous la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat a més de la del conseller d'Economia. Els republicans demanen que Mas informi els diputats de les condicions que s'exigiran a la Generalitat per accedir al fons de liquiditat autonòmic i de les conseqüències que tindrà per a Catalunya. D'aquesta manera, ERC se suma a ICV-EUiA, PP, C's i SI, que ja havien anunciat que reclamarien la compareixença del president. Com que cal que la majoria dels diputats la sol·liciti, la decisió final queda en mans del PSC i CiU que, de moment, han descartat aquesta possibilitat. El cas de Mas-Colell és diferent, ja que l'oposició sencera li exigeix explicacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la portaveu d'ERC, Anna Simó, és una 'paradoxa' el fet que 'es demani un rescat de 5.000 milions d'euros, mentre cada any marxen de Catalunya 16.000 milions en impostos que no tornen". A més de la compareixença de Mas, els republicans exigeixen que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, informi els grups parlamentaris de les condicions del 'rescat' i de la situació financera de la Generalitat.

Amb tota probabilitat Mas-Colell haurà de comparèixer a la comissió d'Economia, perquè tots els grups de l'oposició en són partidaris. El cas del president de la Generalitat és diferent. CiU i PSC no són partidaris de la seva compareixença tenint en compte que el proper 25 de setembre comença el debat de política general, en el qual Mas farà un balanç del present i futur del país.

stats