Política 06/03/2019

Podem retira un cartell sobre el retorn d'Iglesias per crítiques de masclisme

El PP no participarà a la manifestació del 8-M perquè la considera d'"extrema esquerra"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El cartell de Podem

MadridLa mobilització feminista del 8 de març continua centrant bona part de l'actualitat política espanyola. Els partits prenen posicions davant d'unes manifestacions que es preveuen massives, alguns per sumar-s'hi sense embuts i altres per posar-hi distància. Entre els primers hi ha Podem, que tot i això ha protagonitzat una situació que li ha valgut crítiques de masclisme per un cartell electoral en el qual s'anunciava el retorn de Pablo Iglesias (de baixa paternal) el 23 de març amb la paraula "'Vuelve'", que ressaltava en un color diferent del lila les lletres "el", i que finalment ha estat retirat per la formació pel malentès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No em sento identificat amb el cartell que hem publicat", ha afirmat Iglesias a través de Twitter abans que la imatge fos esborrada pel perfil oficial de la formació. "Reconèixer els errors sempre és el primer pas per fer les coses bé", ha expressat.

Entre els partits que no s'alinearan amb la vaga i la manifestació de divendres, en canvi, hi ha el PP, que ha considerat en un comunicat que és una mobilització "de l'extrema esquerra", la qual, segons ells, "busca la divisió i l'enfrontament entre homes i dones". La formació de Pablo Casado considera que la protesta està "polititzada" i és "partidista", i per això anuncien que no hi participaran.

stats