PRIMÀRIES AL PSC
Política 12/02/2011

Gomà creu que Hereu i Tura van demostrar "problemes per connectar amb la ciutadania"

El cap de llista ecosocialista creu que sortir a una televisió pública a debatre "és un privilegi" i reclama un tracte "just i equitatiu" a BTV

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA a l'alcaldia de Barcelona, Ricard Gomà, ha valorat aquest dissabte el debat entre Montserrat Tura i Jordi Hereu que va tenir lloc ahir a Barcelona Televisió. Per Gomà, només el fet de poder fer aquest debat, quan cap dels dos són candidats "és un privilegi" i per això, ha reclamat un tracte "just i equitatiu" als mitjans públics perquè la resta de forces polítiques tinguin els mateixos "espais i oportunitats per accedir a la ciutadania" de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gomà també ha valorat el contingut del debat de les primàries al PSC com a "molt pla", perquè per l'alcaldable, cap dels dos candidats va transmetre capacitat d'il·lusionar, i en canvi, van demostrar, ha assegurat, problemes de connectar amb la ciutadania. Per Gomà, les apel·lacions van ser retòriques però "buides de contingut", i ha lamentat que no es parlés de la gent, les persones, la crisi o les polítiques socials. Gomà ha fet aquestes declaracions en el marc del trobada amb les dones del partit en la secció de Barcelona, per tal d'elaborar les bases del seu programa en matèria de gènere.

Ricard Gomà també considera que Hereu i Tura coincideixen en la mateixa visió de la seguretat, basada en els elements autoritaris i policials i en una perspectiva de les infraestructures basades en "el ciment" i "desconnectades de la vida quotidiana" de les persones. Per Gomà, els dos candidats van demostrar una "nul·la sensibilitat" pels elements ambientals i de sostenibilitat i per això, critica que els seus discursos estiguessin allunyats del que hauria de ser un discurs d'esquerres.

Gomà respon les crítiques d'ERC

Ricard Gomà ha aprofitat aquest dissabte per respondre les acusacions d'ERC cap al seu grup municipal, que assegurava que ICV-EUiA eren corresponsables dels "episodis de sociovergència" produïts durant el darrer mandat a Barcelona. Per Gomà, el govern de la ciutat ha desplegat un programa d'esquerres però amb acords puntuals entre el PSC i CiU. La requalificació del miniestadi, els Jocs Olímpics d'Hivern, la privatització dels serveis funeraris, o les polítiques de seguretat emmarcades en l'ordenança del civisme, són els exemples que ha donat Gomà, i que han servit per assenyalar que ERC hi ha donat suport, mentre que ICV-EUiA hi ha donat alternatives amb "valors d'esquerres".

stats