Política 08/03/2013

Ridao entrarà al Consell de Garanties Estatutàries, que passa a tenir majoria de CiU i ERC

El PSC perdrà un dels seus tres representants amb la renovació de l'organisme

Efe
1 min
L'exsecretar i general d'ERC Joan Ridao durant l'entrevista.

BarcelonaL'exsecretari general d'ERC Joan Ridao passarà a formar part del Consell de Garanties Estatutàries de la Generalitat, que després de la renovació parcial d'aquesta propera setmana tindrà majoria de representants triats per CiU i ERC. Després del resultat de les passades eleccions i en el marc de l'acord de governabilitat CiU-ERC, en la renovació el PSC perdrà un dels seus tres consellers en benefici d'ERC, que serà el partit amb més representació (tres membres).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta renovació ha de ser aprovada pel Parlament en el pròxim ple, on tirarà endavant amb, almenys, els vots de CiU i ERC, que després d'aquest acord tindran majoria al Consell de Garanties, encarregat de dictaminar sobre l'adequació de les lleis del Govern i del Parlament a la Constitució i a l'Estatut.

Fonts socialistes han expressat el seu malestar perquè aquest canvi s'hagi fet sense "diàleg" amb el PSC, que perdrà un dels seus tres membres, la consellera Antonia Agulló, reemplaçada per Ridao. En aquesta renovació parcial també es ratificarà la continuïtat d'Àlex Bas (CiU), a l'hora que es cobrirà la vacant de Julio Añoveros -que va deixar el Consell de Garanties al maig per motius de salut- amb Carles Jaume (PP).

El Consell de Garanties es renova per terços cada tres anys; sis membres són nomenats pel Parlament i tres pel Govern, que pròximament farà el nomenament que li correspon en aquesta renovació.

stats