Política 26/09/2013

Rivera desafia Mas a avançar eleccions i plegar si perd més escons

"La meva carrera política, per bé i per mal, ja la tinc feta. Ja em conformo amb la meva trajectòria", replica el president de la Generalitat al líder de Ciutadans

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha desafiat aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, a convocar eleccions anticipades i a plegar en cas que segueixi perdent suport electoral. En la segona jornada del debat de política general al Parlament, Rivera ha convidat Mas a fer efectiva la seva "amenaça" d'eleccions plebiscitàries abans d'acabar la legislatura, però li ha advertit que en realitat el plebiscit no serà sobre l'estat propi, sinó sobre "la seva carrera política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Prefereixo unes eleccions anticipades que tres anys de deriva separatista", ha afirmat Rivera, que ha acusat Mas de "dividir Catalunya en dos bàndols". I l'ha avisat que no doni per feta la victòria del sobiranisme. "Compte, que les minories d'avui podrien ser les majories del demà", ha afegit Rivera, que ha instat el PSC a no ser "còmplice del separatisme" i unir-se a un front antiindependentista, perquè els plans de Mas de declarar unilateralment l'estat propi provoquen "pànic".

Mas li ha replicat que en cap cas està liderant el procés sobiranista per salvar la seva carrera política. "Jo, la meva carrera política, per bé i per mal, ja la tinc feta. Ja em conformo amb la meva trajectòria política, no aspiro a res més que acabar-la, fent el millor servei al poble de Catalunya, que ara entenc que és prendre decisions polítiques cada dia, amb coratge, sense por i amb la màxima estabilitat, i donant la veu al poble", ha afegit.

Rivera ha acusat el Govern de fer "victimisme" constantment. A parer seu, és un "Govern tòxic, perquè encomana un sentiment negatiu a la societat". "Es passen tot el dia plorant i buscant culpables, ja n'hi ha prou de plorar, comencin a governar", ha afirmat. "Vostè diu que som uns ploramiques, doncs jo tinc la impressió que vostès són uns 'cascarràbies'...", li ha etzibat Mas en la rèplica en to irònic.

D'altra banda, Rivera ha suggerit fer un debat monogràfic sobre quins impostos cal apujar o abaixar i ha proposat tocar el tram de l'IRPF autonòmic perquè "les classes mitjanes tinguin més diners a la butxaca i es reactivi el consum". Mas l'ha emplaçat a concretar aquesta proposta: "Ens han de dir on retallem si deixem de tenir aquests ingressos".

stats