Política 21/12/2012

Rivera demana a Mas que dimiteixi després de “fracassar” com Ibarretxe

El president de Ciutadans amenaça de demanar una investigació al Parlament sobre presumptes comptes a Suïssa de dirigents de Convergència

Roger Mateos
2 min
Albert Rivera, al ple d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha instat aquest divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, a “plegar” després d'haver “fracassat” en les eleccions del 25 de novembre. En la segona i última jornada del debat d'investidura al Parlament, Rivera ha assegurat que Mas s'ha estavellat en no obtenir la “majoria excepcional” que reclamava per impulsar el procés cap a l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, ha comparat Mas amb l'exlehendakari Juan José Ibarretxe. “La diferència és que encara no hi ha l'Urkullu català”, ha afegit, referint-se al fet que Mas segueix al front de CiU i no ha estat rellevat per un dirigent menys procliu a les tesis sobiranistes.

“Tenim un problema que es diu Artur Mas”, ha afirmat des del faristol del Parlament el líder de Ciutadans, convençut que el nou Govern de CiU amb el suport d'ERC serà “inestable i feble”. “No és un govern, sinó un comitè d'operacions, una mena d''Equip A', amb un full de ruta per a la secessió”, ha denunciat. Segons Rivera, que ha combinat el català i el castellà en el seu discurs, ha acusat Mas de promoure una “tempesta perfecta” al voltant de la consulta −que ha batejat amb el nom d''operació Ítaca'− perquè així “no es parli de cap altra cosa”.

Desafiament a Navarro perquè “rectifiqui”

Ciutadans “no participarà de res que estigui fora de l'estat de dret, perquè no té cap legitimitat democràtica”, ha advertit Rivera, que ha desafiat el socialista Pere Navarro a “rectificar” la seva promesa d'abstenir-se davant tot el que faci referència al referèndum d'autodeterminació per no posar bastons a les rodes. D'altra banda, ha avançat que si el jutge obre una investigació sobre presumptes comptes de dirigents de CDC a Suïssa o sobre el cas de les ITV, Ciutadans demanarà que també s'investigui al Parlament i es presentarà com a acusació particular.

Mas veu “ofensiu” demanar-li la dimissió

En la rèplica, Mas ha considerat una “ofensa” la petició de dimissió de Rivera, perquè és CiU la força que ha guanyat les eleccions. “Quan vostè representava l'últim grup de la cambra, no se'm va acudir mai dir-li que plegués”, li ha contestat. Sobre el dret a decidir, ha emplaçat Rivera a fer “tot el que calgui per adequar els marcs legals a la veu molt majoritària del poble de Catalunya que vol decidir el seu futur”.

stats