Política 22/01/2021

Robles demana explicacions al cap de l'estat major de la defensa per haver-se vacunat de coronavirus

Miguel Ángel Villarroya i altres càrrecs militars han rebut una primera dosi contra la malaltia

Ara
1 min
El cap d'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, en roda de premsa des de la Mocloa

BarcelonaEl cap de l'estat major de la defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya, i altres càrrecs militars han rebut una primera dosi de la vacuna contra el covid-19. Ho han fet dins del pla de vacunació de les forces armades, tal com ha confirmat Europa Press segons fonts de l'estat major de la defensa. No obstant això, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha reclamat a Villarroya que ho expliqui en detall en un informe.

En declaracions recollides per Europa Press, Robles ha assegurat que desconeixia que el JEMAD s'hagués vacunat fins que ho ha vist publicat als mitjans de comunicació, i ha especificat que vol conèixer en detall el protocol que s'ha seguit per establir les prioritats de vacunació dins de l'òrgan. Segons El Confidencial Digital, també s'haurien vacunat el general Francisco Braco, al capdavant del comandament d'operacions, i el cap de l'estat major conjunt (JEMACON), el tinent general Fernando García González-Valerio.

Fonts de l'estat major han explicat a Europa Press que les forces armades disposen de la seva pròpia quota de vacunes en el repartiment del ministeri de Sanitat –al marge de les que s'envien a les comunitats–, i que l'òrgan va redactar un protocol que prioritza el personal sanitari, membres de les missions internacionals i la cadena de comandament seguint el criteri d'edat, amb l'objectiu d'assegurar el lideratge de les operacions. I aquí, argumenten, s'enquadrarien el JEMAD i altres càrrecs militars, i ara ja s'està subministrant la vacuna als militars destinats a operacions internacionals.

stats