Política 21/10/2014

Àngel Ros: "Els ajuntaments sempre facilitarem la participació dels ciutadans"

L'alcalde de Lleida i president del PSC diu que el seu partit "comparteix" la decisió de facilitar espais municipals per al procés participatiu del nou 9-N. Defuig respondre si hi pensa participar, però es compromet a facilitar al màxim que hi participi qui vulgui, tot i rebutjar l'estratègia del Govern

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, s'ha compromès a fer tot el que estigui a les seves mans per "facilitar la participació dels ciutadans" també en el procés participatiu sobre la independència del pròxim 9-N. En declaracions a Catalunya Ràdio (@maticatradio), Ros ha argumentat així la seva decisió de posar espais municipals de Lleida a disposició del Govern per al nou 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Ros, el partit que presideix no només està "informat" de la seva decisió, sinó que "ho comparteix". "El 9-N hi ha una consulta en forma de participació ciutadana, i els ajuntaments sempre facilitarem la participació dels ciutadans", ha afirmat. Perquè, segons ell, la Paeria "és al costat de la gent", malgrat que creu que "l'estratègia del Govern no és l'adequada" i el govern espanyol "actua amb absoluta irresponsabilitat no volent negociar".

En suspens la seva participació

L'alcalde de Lleida i president del PSC no ha esclarit si té intenció de participar al nou 9-N, i ha posat l'accent en el fet que oferirà totes les facilitats perquè hi participi qui vulgui: "He de veure qui formula la consulta i en quin marc. Després decidiré si voto o no, però el que sí que faré és facilitar que els ciutadans de Lleida que vulguin, puguin votar".

Tampoc ha esclarit si hi ha alguna possibilitat que el PSC se sumi al procés participatiu. En aquest sentit, ha reiterat que el PSC aposta per impulsar reformes profundes a l'Estat perquè es reconegui plurinacional, reformes que després se sotmetrien a votació dels ciutadans.

stats