Política 07/04/2015

Rosa Díez admet que la sortida de Cantó és una "pèrdua" per a UPyD i descarta fer primàries per triar-ne el substitut

La líder del partit ha sabut la notícia per la premsa i descarta que hi hagi més fugues

Europa Press
1 min
La líder d'UPyD, Rosa Díez / EFE

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha lamentat la dimissió del diputat Toni Cantó i ha assumit que això suposa una "pèrdua" per a l'organització. Díez ha anunciat que serà el Consell Territorial del partit a la Comunitat Valenciana qui proposarà a la direcció nacional "entre avui i demà" el nom de la persona que el substituirà com a cap de llista a les eleccions autonòmiques del 24 de març. "Hi ha planter, hi ha més persones i el substituirem amb la gent que ens proposin des de València", ha afegit Díez, que ha descartat fer primàries per falta de temps.

En declaracions als passadissos del Congrés, Díez ha confessat que s'ha assabentat de la sortida de Cantó quan ell ho ha fet públic en una roda de premsa i que després només li ha pogut enviar "un missatge", però encara no ha parlat amb ell.

Díez ha mostrat el seu "respecte" per la decisió de Cantó, a qui li ha agraït tota la feina feta. "Ha estat un gran parlamentari, un gran company i ha fet una excel·lent feina al Congrés", ha dit Díez, que ha afirmat que segueix tenint la seva "amistat, consideració i respecte".

Amb tot, Díaz ha descartat que hi hagi més sortides del partit. Toni Cantó i dos dels cinc diputats de la formació (Irene Lozano i Álvaro Anchuelo) van exigir mesures després dels resultats a Andalusia, en què la formació magenta no va obtenir cap diputat.

stats