POLÍTICA
Política 14/07/2011

Rubalcaba diu que el cas Faisán té "errors jurídics"

Evita aprofundir-hi perquè fer-ho el portaria a una "deriva judicial". Insisteix que el PP furga en el tema perquè ell és candidat

Efe
2 min
Rubalcaba a RNE

MadridEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat avui que hi ha arguments suficients per entendre que el cas Faisán té "errors jurídics". El jutge acusa tres alts càrrecs de la policia espanyola de col·laborar amb ETA en el suposat avís a l'aparell d'extorsió de l'organització, l'any 2006, en plena treva, d'una operació policial en marxa que s'havia de fer al bar Faisán d'Irun.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, Rubalcaba ha assenyalat que entrar en aquest assumpte el portaria a una "deriva judicial" en la qual no ha volgut aprofundir perquè no és el seu tema. No obstant, ha considerat que hi ha arguments per entendre que té "errors jurídics".

Rubalcaba ha tornat a insistir que avui ningú parlaria d'aquest assumpte si ell no hagués estat el ministre de l'Interior i ara candidat socialista i ha recordat que l'operació va sortir a la segona i tots els etarres van ser detinguts.

"Si existeix això és perquè existeixo jo i si ho és avui més que mai és perquè sóc candidat, aquesta és la raó i res més", ha remarcat l'exministre.

Rubalcaba ha assegurat que "no té res a amagar" en la seva vida política, "absolutament res", encara que en la seva experiència personal "tant de bo" no hagués fet algunes coses.

"No hi ha res del que m'hagi de penedir, perquè hagi fet una cosa dolenta sabent o injustament", ha subratllat.

Rubalcaba ha insistit que el PP sap perfectament que ell no va ordenar que funcionaris avisessin el propietari del bar Faisán, ha recordat que tot just havia arribar a Interior quan es van produir els fets i ha defensat al llavors secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho.

El candidat socialista ha recordat que, encara que el PP ha demanat que Camacho declarés com a testimoni, el jutge l'ha rebutjat.

"Hi ha alguna evidència més que no hi té res a veure?", s'ha preguntat l'exministre, que ha insistit que el problema no és "Camacho, sinó Alfredo", perquè si no hagués estat al capdavant d'Interior ja ningú hauria parlat d'això.

stats