ALTO EL FOC D'ETA

Reaccions a l'alto el foc d'ETA

Rubalcaba veu insuficient el comunicat d'ETA

Reconeix que està "més tranquil" després del comunicat, tot i que "això no és el final". Ha rebutjat qualsevol verificació internacional i ha avisat a la il·legalitzada Batasuna que no podrà tornar a la vida política si ETA no deixa definitivament les armes o bé si Batasuna no se'n desvincula explícitament

El vicepresident primer i ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha considerat "insuficient" el comunicat d'ETA. Després de criticar que ETA "segueixi pretenent que la fi de la violència tingui un preu", ha rebutjat qualsevol verificació internacional, perquè l'alto el foc, a parer seu, només l'han de verificar les forces de seguretat de l'Estat.

Ara bé, en una compareixença de premsa de menys de cinc minuts en què no ha permès preguntes, ha reconegut que està més tranquil que ahir, però ha avisat que "això no és el final". "No és ni el final ni el que la societat espanyola espera", ha afegit. En aquest sentit, ha afirmat que el comunicat "no és una mala notícia, però no és la notícia". S'ha dirigit explícitament a la il·legalitzada Batasuna per advertir que no podrà participar en la vida política fins que o bé ETA deixi definitivament la violència o bé ells rebutgin explícitament qualsevol relació amb ETA.

Més continguts de