Rull assegura que si l'independentisme obté una majoria "sòlida" rebrà el suport d'Europa

El coordinador general de CDC desafia les forces del 'no' a intentar convèncer els catalans sense recórrer a "la por i les amenaces"

El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha desafiat aquest diumenge els candidats del 'no' a "convèncer els catalans" sense recórrer a "la por i les amenaces". "Nosaltres tenim elements de sobres per convèncer", ha afegit Rull durant l'acte de cloenda de la XXXIIIa edició de l'Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC, que s'ha celebrat aquest diumenge a Sant Esteve de Palautordera.

"Aspirem a ser l'Àustria i la Dinamarca del sud d'Europa", ha explicat Rull, que ha afegit que "si la majoria és àmplia i sòlida, Europa sempre estarà al costat de la democràcia". "A Europa li interessa que al sud hi hagi un país com Catalunya, som una oportunitat per a Europa i una oportunitat per a Espanya, que necessita una sacsejada per poder fer les reformes que fa massa anys que no fa", ha subratllat. Per tant, tot dependrà de la majoria que sigui capaç d'obtenir l'independentisme el 27-S. "La nostra porta al reconeixement és la majoria que siguem capaços de construir", ha insistit.