Política 06/11/2014

Rull: "Llanos de Luna no és ningú per dir-nos si s'està cometent una irregularitat"

El coordinador general de CDC recorda que en tot cas ha de ser la "justícia ordinària, a requeriment del TC", qui es pronunciï sobre el procés participatiu del 9-N

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha sortit al pas de la carta d'avís enviada per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, al Govern i institucions catalanes per recordar-los que han d'acatar la suspensió del procés participatiu del 9-N dictada pel Tribunal Constitucional (TC). "Ella no és ningú per decidir si s'està cometent una irregularitat o no", ha advertit Rull, que al costat de Xavier Trias ha participat aquest dijous al vespre en el cicle de conferències "El país que volem construir", a la seu de la Fundació CatDem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el Tribunal Suprem s'hagi negat a fer cas de la Generalitat i hagi mantingut la suspensió del 9-N, Rull ha puntualitzat que el que ha fet aquesta instància judicial és deixar clar que no pot dirimir aquest cas i que ha de ser el TC qui se n'ocupi. Aquest missatge del Suprem, ha dit Rull, "val per nosaltres però també per aquells" que volen tombar el 9-N. Per tant, "la justícia ordinària ha d'actuar, en tot cas, a requeriment del TC", ha afegit. "Que Llanos de Luna tingui clar que qui en darrera instància haurà de decidir no és ella, sinó el TC", ha reblat.

Rull ha defensat que el procés participatiu de diumenge "no és un acte de transgressió, insubmissió o desobediència, sinó un acte de normalitat democràtica". El 9-N representa, ha dit, "la defensa de drets fonamentals com la llibertat d'expressió i d'opinió, la llibertat ideològica i el dret de participació ciutadana".

stats