MONARQUIA
Política 15/04/2012

Qui sabia que el rei era a l'Àfrica? La casa reial sosté que en va informar Rajoy, però el PP ho nega

El vicesecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, assegura que van assabentar-se del viatge del rei a partir de la caiguda a Botswana

Agències
1 min
Rajoy amb el cap de la casa reial, Rafael Spottorno, davant de l'hospital on està ingressat el rei. EFE

MadridSegons la casa reial, el rei va començar ja el dilluns passat el seu viatge a Botswana i en va informar prèviament el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Segons el Partit Popular, no sabien realment on era el monarca fins que els van informar de l'accident i el viatge d'urgències fins a Madrid per operar Joan Carles I.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dues versions diferents d'un mateix succés però cordialitat en les visites. Rajoy ha visitat aquest diumenge el rei a l'Hospital US San José, on ha evitat fer valoracions sobre la polèmica de si el rei havia informat o no del seu viatge. "L'he vist molt recuperat i amb moltes ganes de tornar a les seves activitats habituals", ha dit el president espanyol després de la trobada.

Rajoy té previst mantenir la pròxima trobada amb el rei al Palau de la Zarzuela el pròxim divendres, a petició de Joan Carles, segons ha explicat Rajoy després de la visita de mitja hora al rei.

Una setmana fora

L'última aparició pública del rei abans del seu viatge va ser el Diumenge de Pasqua a Palma, on va assistir a la missa de Resurrecció a la catedral amb la reina –que encara és a Grècia–, la infanta Helena i els prínceps d'Astúries amb les seves dues filles, Leonor i Sofia.

stats