Política 30/10/2014

L'autor de la salutació feixista tindrà vetat temporalment l'accés al Parlament

La mesa de la cambra acorda per unanimitat, també amb el vistiplau del PP, negar l'entrada a Miguel Bosch, del Movimiento 12 de Octubre, però desisteix de portar els fets a Fiscalia en considerar que el Codi Penal espanyol no ho considera un delicte

Roger Mateos
1 min
Un dels esvalotadors, en el moment d'abandonar l'hemicicle, amb la mà alçada / PERE VIRGILI

BarcelonaMiguel Bosch, membre del Movimiento 12 de Octubre i autor de la salutació feixista des de la tribuna de convidats del Parlament, no podrà entrar més a la cambra catalana. Almenys temporalment. Així ho ha decidit per unanimitat la mesa del Parlament, que ha tractat aquest dijous al migdia les mesures a prendre després de l'incident del dia anterior a l'hemicicle, quan un grup d'esvalotadors, amb acreditació facilitada pel PP, van ser expulsats de la tribuna i un d'ells va acomiadar-se dels diputats amb una salutació feixista i crits de "Viva España".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En sortir de la reunió de la mesa, celebrada en acabar la sessió plenària d'aquest matí a la cambra, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha explicat que hi ha hagut acord (també per part del PP) en considerar "molt greus" els fets del dia abans. "El Parlament és un espai de llibertat i democràcia", ha afirmat De Gispert, que considera que l'incident és "intolerable" i "No ha de tornar a passar". De Gispert ha donat per bona la condemna genèrica feta poc abans per Alícia Sánchez-Camacho contra "totes les actituds feixistes, de dretes i d'esquerres", tot i que la presidenta del PP a Catalunya ha titllat d'"anècdota" la salutació feixista al Parlament.

El que ha declinat la mesa és portar el cas a la Fiscalia. Segons De Gispert, tot i que el tema s'ha debatut, s'ha arribat a la conclusió que el Codi Penal espanyol "no ho considera delicte". En tot cas, ha dit, els fets són "públics i notoris" i la Fiscalia pot actuar d'ofici si hi veu algun element punible.

stats