POLÍTICA
Política 26/01/2012

El jutge ordena a l'Ajuntament de Sant Pol que torni a posar la bandera espanyola

A la façana només hi oneja la senyera i la bandera local. L'espanyola només és present al despatx de l'alcalde, però la sentència ho qualifica d'espai "semiprivat"

Efe
1 min

BarcelonaUn jutjat de Barcelona ha condemnat l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a col·locar de nou la bandera espanyola. El jutge ha estimat el recurs contenciós administratiu que va interposar un regidor de l'oposició contra l'acord del ple per treure la bandera d'Espanya de la façana i d'un lloc preferent a l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara mateix, a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar hi oneja la senyera i la bandera local. La bandera espanyola només és present al despatx de l'alcalde, espai que la sentència qualifica de semiprivat.

L'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CiU), no ha volgut fer declaracions al respecte. Ha dit que s'espera a rebre i llegir la sentència abans de decidir si presenten recurs o no.

La sentència anul·la l'acord municipal perquè considera que és contrari a la llei de banderes 39/1981 de 28 d'octubre.

El magistrat empara la seva decisió en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 9 de juny del 2006, que va anul·lar, a instància de la delegació del govern espanyol a Catalunya, l'acord municipal de l'Ajuntament de Manresa que va decidir "situar únicament les banderes de Catalunya i Manresa presidint la façana de l'Ajuntament com a símbols d'identitat col·lectiva".

La demanda la va presentar el regidor no adscrit de Sant Pol, Enrique Abad Fernández.

stats