Política 24/04/2014

Santi Rodríguez (PP): "El web Catalonia votes és sectari i diu mentides"

Els populars tornen a carregar contra l'acció exterior de la Generalitat i acusen el Govern de manca de transparència i malbaratament de recursos en la contractació de la consultora Independent Diplomat

Marc Toro
3 min

Barcelona"El web Catalonia votes és sectari i diu mentides". Així s'ha expressat aquest dijous el portaveu parlamentari del PP a Catalunya, Santi Rodríguez, en referència a la pàgina web impulsada pel Diplocat, l'organisme de la diplomàcia pública catalana, amb l'objectiu d'explicar el procés sobiranista al món. En una interpel·lació al Parlament sobre l'acció exterior de la Generalitat, Rodríguez ha subratllat el que, al seu parer, és una manca de pluralitat del web: ha criticat que només hi apareguin notícies generades pel Govern o el Diplocat, o notes de premsa de Vilaweb o l'Agència Catalana de Notícies (ACN), i ha lamentat que entre els vídeos de la societat civil que s'inclouen a la pàgina, la majoria siguin de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) o d'Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"També és societat civil la Societat Civil Catalana que es va presentar ahir a Barcelona", ha afirmat el diputat popular en referència a nova entitat que pretén mobilitzar tots aquells catalans contraris al sobiranisme. Amb tot, Rodríguez ha titllat el Govern d'entendre la pluralitat "com l'entenen a Corea del Nord, però no a la societat occidental", i ha ironitzat amb el nom del web, tot proposant que es canviï per "Catalonia lies" ('Catalunya menteix').

"Qualsevol dia diran que Catalunya no existeix"

D'altra banda, Rodríguez ha acusat el Govern de manca de transparència i malbaratament de recursos en la contractació de la consultora Independent Diplomat (ID), que, tal com va explicar l'ARA, ha d'apuntalar la projecció internacional del procés. El diputat del PP ha assegurat que l'executiu ha "amagat informació" en relació al procés i el cost de contractació d'ID, que ha situat en un total d'1,08 milions d'euros entre el 2013 i el 2014.

El diputat del PP també ha lamentat que els objectius diplomàtics que la Generalitat persegueix amb la contractació de la consultora són fer propaganda del projecte "separatista". I no només això. Rodríguez ha considerat que "Independent Diplomat exerceix una sòlida defensa de països que vaguen per l'espai", i ha posat l'exemple de Sudan del Sud, país que ha aprofitat per recordar que està immers en una guerra civil. "És aquest, el futur que vostès ens proposen als catalans?", ha preguntat al conseller de la Presidència, Francesc Homs.

"Qualsevol dia diran que Catalunya no existeix. És l'últim que els falta per dir", ha respost Homs, que ha ironitzat: "Escoltant-lo, sembla que hagi descobert la sopa d'all en relació als propòsits del Govern". El portaveu de l'Executiu ha recordat al PP que el Diplocat es limita a complir amb els mandats del Parlament, i que l'acció exterior que exerceix es basa en les resolucions que s'hi aproven.

Així, Homs ha recordat a Rodríguez que ID "només treballa amb governs, organitzacions i institucions que tenen un compromís declarat i ferm en defensa de la democràcia, els drets humans i la transperència". "Potser per això no els coneixen", li ha dit. El conseller encara ha afegit que la consultora rep suport econòmic i polític de governs europeus com Suïssa, Finlàndia o Noruega. "No sé si aquests països vaguen per l'espai", ha sentenciat.

Homs ha deixat clar que, tot i que al PP li sembli "desorbitat" el cost de la contractació d'ID, "és evident que pels propòsits que tenim, poder disposar de la col·laboració d'organitzacions d'aquestes característiques és de gran utilitat". El portaveu ha acabat afirmant que el que no farà "mai" la Generalitat serà contractar per valor de 2,5 milions d'euros una agència internacional de comunicació "per promoure una candidatura com la de Madrid 2020 i fer el ridícul del segle".

stats