El secretari nacional de l'ANC detingut a Madrid continuarà desobeint i no es presentarà avui al jutjat

Jordi Alemany denuncia que la policia li va posar l'himne espanyol i el va insultar durant l'arrest

Jordi Alemany, el secretari nacional de l'ANC detingut dissabte a Madrid, continuarà desobeint i no es presentarà aquest dimarts al jutjat d'instrucció 4 de Girona que l'investiga per, suposadament, haver format part del grup de manifestants que van entrar a la seu de la Generalitat a la ciutat i van despenjar la bandera espanyola durant les mobilitzacions de l'aniversari de l'1-O. "No hi aniré. La lluita no violenta inclou la no cooperació i és la via que hem escollit per posar sobre la taula la injustícia de tenir presos polítics", va explicar aquest dilluns Alemany.

El secretari nacional de l'ANC detingut a Madrid queda en llibertat i haurà de presentar-se dimarts al jutjat de Girona

El jutjat va dictar una ordre de detenció contra el membre del secretariat nacional de l'ANC el 7 de març després que decidís no comparèixer a la citació. L'investiguen per suposats desordres públics, ultratge a la bandera, danys i un delicte lleu de lesions. Alemany va explicar que tot i tenir aquesta ordre de detenció no s'havia estat amagant i va decidir anar igualment a Madrid per participar a la manifestació. "Unes hores abans, al voltant del lloc de la manifestació, em van identificar i detenir i em van traslladar a una comissaria", va detallar.

El secretari nacional de l'ANC, que va participar aquest dilluns en la concentració setmanal a Girona a favor dels presos polítics, concreta que "no hi va haver maltractament físic", però que la policia espanyola va actuar "amb xuleria i intimidació" insultant-lo, posant-li l'himne espanyol o dirigint-se a ell com a Jorge en comptes de Jordi. "Els vaig contestar que els hauria de fer vergonya haver vingut aquí l'1-O a apallissar-nos", explica.

També va subratllar que, tot i tenir el contacte d'un advocat de Madrid i haver-lo designat per al seu cas, va ser "invisible" durant tres hores. "Els meus companys em van estar buscat per diferents comissaries de Madrid, però la meva detenció no estava comunicada", va denunciar. Durant 24 hores va estar als calabossos de dues comissaries i als dels jutjats, fins que va sortir en llibertat diumenge al migdia.

Alemany va explicar que sobretot a la primera comissaria que va estar, la de Madrid centre al carrer Leganitos, hi havia "molt males condicions de salubritat" i poc espai a compartir entre els detinguts. Tot i això, va subratllar que va rebre molta "solidaritat i empatia" de la resta d'arrestats: "Es va generar cert respecte i admiració cap a mi perquè veien que era el més odiat allà".