Publicitat
Publicitat

El secretari d'Universitats lamenta que el lema de la manifestació de la Diada no sigui "més obert"

Antoni Castellà adverteix que si el pacte fiscal no tira endavant, "hi haurà un abans i un després"

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, d'Unió Democràtica, ha lamentat que el lema de la manifestació de la Diada ("Catalunya, nou estat d'Europa") no sigui "més obert".

"Jo personalment m'hi sento còmode i hi aniré a títol personal però crec que hauria d'haver estat més flexible. L'important és aglutinar tothom. Si acotem massa els eslògans, més que sumar podem excloure. Jo l'hauria fet més obert com va passar el 10-J", ha assegurat Castellà en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio.

Sobre el pacte fiscal i la interferència que sobre la negociació pot causar la convocatòria d'eleccions aquest octubre al País Basc, Castellà ha advertit que "ha de sortir sí o sí".

"Si el govern de l'Estat no vol afrontar una negociació sobre el pacte fiscal seria gravíssim. No se què caldria fer però caldria convocar tot el catalanisme polític i hi hauria un abans i després", ha dit Castellà a Catalunya Ràdio.

El secretari d'Universitats i Recerca ha defensat el nou model de governança de les universitats públiques que proposa el govern i que, segons ell, s'encamina a tenir òrgans de gestió més simplificats i executius. "L'actual model és massa feixuc i cal més implicació de la ciutadania, a través de la Generalitat i el Parlament, a les universitats", ha assegurat Castellà.

També s'ha referit Castellà al tancament dels edificis de les universitats catalanes a l'agost: "Només són 15 dies i espero que un examen no depengui d'això. Millor que haguessin estat obertes, esclar, però és millor això que altres decisions com reduir plantilla", ha respost el secretari d'Universitats i Recerca del Govern.

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT