TRIBUNALS
Política 06/04/2011

El seguidor del Girona acusat de refregar-se una bandera espanyola pel cul diu que ho va fer un altre

El jove ha estat jutjat i ha aportat un vídeo en què es veu una altra persona passant-se la bandera per les natges. El fiscal manté la petició de 3.000 euros de multa i nou mesos de presó

Redacció
2 min

GironaCom es demostra que no has fet el que diuen que has fet? El gènere de les pel·lícules de tribunals indica que només hi ha una manera de fer-ho: provar que ho ha fet un altre. I això és el que ha intentat aquest dimecres el seguidor del Girona F. C. acusat d'ultratjar els símbols d'Espanya per haver-se refregat una bandera espanyola pel cul.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ferran Rodríguez, que ha estat jutjat aquest dimecres tres anys després dels fets, ha admès que es va apropar a la zona d'aficionats del Ceuta i que els va prendre la bandera, però diu que després la va passar a algú altre i que després no sap què va passar.

La defensa, que ha demanat que l'absolguin, ha aportat un vídeo on es veu un aficionat amb roba vermella que es refrega la bandera per les natges. El vídeo va ser localitzat a YouTube, i també s'hi veu com els aficionats del Ceuta escridassen el protagonista de l'episodi. Rodríguez ha assegurat que ell anava vestit de verd quan va començar el partit i que després duia peces de roba fosques, però cap de vermella. Aquesta versió sobre la seva roba ha estat confirmada pels testimonis.

Tanmateix, el fiscal ha considerat que els delictes havien quedat demostrats i ha mantingut la petició de 3.000 euros de multa per ultratge contra els símbols d'Espanya i nou mesos de presó per desobediència a l'autoritat, ja que la policia l'acusa d'haver-se resistit quan li van reclamar que s'identifiqués.

A més de defensar la innocència del seu client, l'advocat, Benet Salellas, ha cridat l'atenció sobre el fet que els delictes sobre l'ultratge dels símbols d'Espanya es van introduir al Codi Penal durant el franquisme, i encara ara continuen generant judicis per fets que entén que no haurien de ser matèria judicial. "A més, en aquest cas, ni tan sols s'estava en un context polític sinó esportiu", ha remarcat, ja que l'episodi es va produir durant un partit de futbol.

stats