Política 27/11/2014

Un senador del PSC demana promoure una moció de censura contra Mas i "fer-lo fora"

El representant socialista al Senat i membre de l'executiva del partit Carles Martí demana que es deixi de "fer el joc" al president de la Generalitat i que s'avanci en la formació d'un govern progressista

Efe
2 min
El primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, ahir durant la presentació del reglament de les primàries obertes.

BarcelonaEl senador del PSC i membre de l'executiva del partit Carles Martí ha demanat aquest dijous deixar de "fer el joc" al president Artur Mas, i que es promogui una moció de censura per "fer-lo fora" i poder formar un govern de coalició progressista que "es deixi de cortines de fum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit titulat 'Prou' en el seu blog personal, Martí ha opinat que "ja no es tracta de demanar més que Mas i Rajoy dialoguin, perquè ja ha quedat clar que ni volen ni en saben, sinó de fer tot el possible perquè, amb les eines que la democràcia ens dóna, deixin de ser els interlocutors que ens representen".

Així, Martí afirma que "ha arribat l'hora de dir prou i promoure una moció de censura al Parlament amb l'única finalitat que ens convoquin unes eleccions normals, de veritat, de les que fan sortir governs que governen i duren quatre anys, en aquest cas un govern de coalició que es deixi de cortines de fum, de llançar pilotes cap endavant i respongui a la majoria progressista de Catalunya", ha assenyalat.

Martí, ex primer secretari de la federació del PSC de Barcelona, ha estat contundent: "Fem-lo fora i forgem l'aliança progressista que porti a terme les autèntiques polítiques anticrisi contra les desigualtats i de reforma de l'Estat que Catalunya necessita", ha afegit.

El que va ser també primer tinent d'alcalde de Barcelona ha recordat que "mentre el país dóna senyals molt alarmants" i el "creixement de les desigualtats amenaça de fracturar i dualitzar definitivament la societat catalana", el president Mas "es llança a un exercici de pirotècnia per tapar la incapacitat del seu govern" i "ha doblat l'aposta per la independència".

"Com més endavant fuig, més s'embarranca en el fang i més se'ns porta a tots a una espiral de confusió i desesperació paralitzants absolutament contraproduents per a Catalunya, el seu autogovern i la justícia social", ha avisat.

Per això, ha considerat que cal aconseguir un govern d'esquerres que treballi "sense descans" per "eradicar les desigualtats creixents" i impulsar la reforma de la Constitució per garantir la regeneració democràtica de les institucions i fer possible l'Espanya federal.

Sota el seu punt de vista, "es tractaria també d'obrir el camí a un govern d'esquerres a Espanya amb el qual es puguin acordar aquestes polítiques".

stats