REFORMA CONSTITUCIONAL
Política 06/09/2011

Els senadors compareixeran avui al Parlament per donar explicacions sobre la reforma constitucional

La Comissió d'Afers Institucionals es posicionarà a favor de la compareixença amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i Ciutadans

Acn
1 min

Finalment serà aquest dimarts a les 16.00 h quan els senadors designats pel Parlament compareixeran davant la Comissió d'Afers Institucionals (CAI). La mesa ha admès a tràmit la petició conjunta entre ERC, ICV-EUiA i Ciutadans i, posteriorment, ha sigut la junta de portaveus la que hi ha votat favorablement. L'última paraula la té la CAI, però els vots favorables de CiU, a més dels vots dels proposants, faran que la compareixença sigui aquest dimarts, un dia abans de la votació al Senat de la reforma constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'única absència confirmada és la de la senadora del PSC Assumpta Baig, que es troba fora del país. Als senadors de designació autonòmica s'hi sumarà el senador d'ERC Miquel Bofill, per expressa petició del grup parlamentari d'Esquerra.

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha explicat que "és precisament abans de la votació al Senat que els senadors han de venir a donar explicacions", a diferència de l'opinió d'algun dels grups que s'han oposat a la compareixença. Segons Camats, alguns dels senadors són "impulsors" de la reforma constitucional, ja que amb el seu vot faran que s'aprovi la modificació de l'article 135. Malgrat que l'opinió majoritària del Parlament és de rebuig de la reforma, Camats ha recordat que "el Parlament no pot fer un mandat als senadors".

Ple extraordinari sobre la reforma

La celebració d'un ple extraordinari al Parlament per debatre sobre la reforma constitucional no ha entrat a l'ordre del dia de la junta de portaveus. La decisió ha quedat ajornada per a una futura reunió, malgrat que els grups parlamentaris d'ICV-EUiA, Esquerra i el grup mixt havien sol·licitat que es fes amb caràcter urgent.

stats