Política 22/12/2010

Zapatero no tenia "cap dubte" que la immersió lingüística tenia l'aval del TC

El president espanyol va aprofitar per criticar "algunes lectures" que apuntaven "altres conclusions" i es va mostrar "plenament convençut" que tenia raó

Miquel Codolar
1 min

MadridResponent a les crítiques que acabava de fer Josep Antoni Duran i Lleida, de CiU, va dir que sabia que es tracta d'un tema “difícil i sensible” però va assegurar que després d'haver llegit la sentència no tenia “cap dubte” que el tribunal havia “santificat (...) que el català sigui la llengua vehicular a l'ensenyament”. Va afegir que el règim lingüístic de Catalunya havia rebut l'aval del TC amb la sentència. No obstant, avui el Tribunal Suprem espanyol ha aplicat la sentència del Tribunal Constitucional que va retallar l'Estatut donant per bons tres recursos presentats per pares que volen que els seus fills estudiïn amb el castellà com a llengua vehicular i demanant "reintroduïr" el castellà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la mateixa intervenció el president espanyol va aprofitar per criticar que “algunes lectures” havien portat a “altres conclusions”, però que si bé es podia “parlar, debatre i discutir”, va insistir en que estava “plenament convençut” que el català havia de seguir rebent el suport del grup parlamentari socialista perquè “forma part de la defensa de la nostra identitat en la idea de l'Espanya plural, de convivència integradora”. Per això va reblar que “ho només l'hem defensat per Catalunya sinó també per les institucions europees”. L'última cosa que va dir és que sentia el català “com una llengua pròpia, així la sento com totes les llengües que existeixen”.

stats