PREMIS SENTIT COMÚ
Política 14/03/2011

El corredor mediterrani i el Banc d'Aliments, premis Sentit Comú 2010

El jurat ha valorat l'"esforç, pragmatisme i afany de col·laboració" dels impulsors del corredor

Efe
1 min

BarcelonaEls impulsors del corredor ferroviari mediterrani, així com els col·laboradors de Càritas i la Fundació Banc dels Aliments, han rebut 'ex aequo' el premi que atorga Sentit Comú per Catalunya, associació creada abans de les eleccions generals de 2008 per recolzar la llista de Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els 710 membres del grup cívic que van votar per decidir qui s'enduia el premi de 2010 han valorat l'"esforç, pragmatisme i afany de col·laboració" de les Cambres de Comerç de Barcelona i València, el Cercle d'Economia i l'Associació Valenciana d'Empresaris, impulsors del corredor mediterrani.

També han premiat el "ferm compromís social i l'enorme sensibilitat i generositat" de les persones i empreses col·laboradores de Càritas Diocesanes i la Fundació Banc d'Aliments, a l'atendre famílies afectades per la crisi econòmica.

En declaracions a Efe, el president de l'associació, Xavier Martí, ha destacat l'aportació de "sentit comú" demostrada pels guanyadors a l'actual context de crisi econòmica i ha fet una crida a la "responsabilitat" de tots els sectors de la societat per treure "tots junts" a Catalunya del sotrac.

En haver-hi una diferència mínima de 17 vots entre tots dos nominats al premi, la cúpula de Sentit Comú per Catalunya ha pres la decisió salomònica d'atorgar el guardó als dos.

Els altres nominats al premi eren els sindicats UGT i CCOO i la patronal CEOE per haver recuperat el diàleg social en temps de crisi, així com el Patronat de la Sagrada Família.

L'acte d'entrega de premis ha tingut lloc a l'Hotel Juan Carlos de Barcelona, amb uns 350 convidats, entre ells la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal.

stats