Política 28/11/2014

"Sóc un servidor, no un adversari polític": Mas a Catalunya Ràdio, en 10 frases

El president de la Generalitat segueix donant detalls del seu full de ruta

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, segueix donant detalls del full de ruta que va posar sobre la taula el passat dimarts. Aquest divendres ha seguit acotant la seva proposta en una entrevista a Catalunya Ràdio. A continuació, les deu frases que resumeixen les seves respostes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "En reunions a la Moncloa jo ja havia advertit Rajoy que si no es podia fer una consulta tolerada acabaríem utilitzant l'instrument de les eleccions per fer la consulta. Estaven molt advertits"

2. "Amb la proposta que jo faig, les eleccions serveixen per fer la consulta. En poden haver altres de propostes que la millorin i compleixin aquest objectiu? Doncs parlem-ne"

3. "La meva responsabilitat com a president és mullar-se i m'he mullat intentant respondre a totes les preguntes que es fa la gent"

4. "Abans de buscar ajudes, hem de guanyar la consulta. Si no ens reconeixen el resultat, no podrem negociar amb ningú"

5. "Un dia caldrà prendre una decisió final, si fins i tot sense negociar amb Espanya tirem endavant. Si ho fem sense asseure'ns a la taula no ho passarem bé"

6. "Un Estat que intenta recuperar-se després d'una crisi tremenda pot deixar caure la seva primera economia? Pot dificultar, empipar i intentar recuperar alguna competència, però deixar caure a Catalunya no poden fer-ho perquè se'ls emporta a ells"

7. "Només CiU va proposar una persona dels seus, Jordi Pujol. Quin altre partit va proposar un dels seus? Cap. I ara resulta que la comissió ja no serveix? Això és hipocresia"

8. "La decisió final la puc prendre abans de Nadal o una mica més tard, i convocar-les pels primers mesos del 2015. L'altre escenari és esperar fins al 2015 i convocar-les no abans de les municipals"

9. "La querella té dos objectius: amansir les feres de Madrid que demanaven sang pel 9-N i que alguns quedem inhabilitats per presentar-nos a les eleccions. Darrere hi ha la mà del govern espanyol"

10. "Mas és un servidor, no un adversari polític"

stats