Els ministres de Rajoy clamen contra el simposi

Margallo assegura que és "una flagrant falsificació de la història"

Tots els ministres que s'han posat davant les càmeres aquest dijous han carregat contra el simposi 'Espanya contra Catalunya, una mirada històrica (1714-2014)' que s'inaugura aquest matí a Barcelona.

El darrer ha estat el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo. El simposi és "una flagrant falsificació de la història", ha declarat el ministre als passadissos del Congrés. Margallo considera que aquest esdeveniment "ajuda poc" a "millorar la convivència entre alguns catalans i la resta dels espanyols".

El titular d'Exteriors, donat a la ironia, ha etzibat que el simposi és "extraordinàriament original", perquè "arriba a una conclusió que està implícita en el títol abans d'haver fet un debat". Per aquest motiu, ha afirmat que és la cosa "menys científica" que ha vist mai.

"És exactament el contrari del que vam fer en la Transició per arribar a la Constitució de la concòrdia. En aquell moment es va tractar de buscar el que uneix, i en aquest moment es tracta de buscar el que separa, per part d'alguns", ha conclòs.

El ministre d'Interior

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'ha servit de l'acte d'avui a Barcelona per alertar sobre la "fractura social i familiar" que s'està generant a Catalunya arran d'iniciatives nacionalistes com la celebració del simposi, que estan fent "mal" i "dividint" la comunitat.

Durant un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, el ministre, que va néixer a Valladolid però resideix des dels tres anys a Barcelona, ha lamentat que està veient a Catalunya una cosa que fins ara no havia succeït, com és, segons ell, "la fractura social i familiar". La prova esmentada pel ministre és que moltes famílies i amics seus reconeixen que prefereixen no parlar de política.

El ministre de Justícia

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha carregat per segon dia consecutiu contra la celebració del simposi 'Espanya contra Catalunya'. Abans d'entrar al ple del Congrés per defensar la seva reforma del Codi Penal ha afirmat que el simposi és un "retrocés intel·lectual històric". Un "engany" que li produeix una "profunda tristesa".

Gallardón diu que aquest acte pretén "enfrontar els espanyols entre si" perquè creguin que cal penedir-se de la història de "convivència" dels últims anys. "Enfrontar els espanyols entre si, fer pensar que el que ha estat una història de convivència, de prosperitat, de llibertats, especialment en els últims anys, és una cosa de la qual ens hem de penedir és un retrocés intel·lectual històric", ha insistit el ministre.

Més continguts de