Política 12/12/2013

Rubalcaba creu que el simposi està pensat per enfrontar Catalunya amb Espanya

El líder del PSOE considera que aquestes qüestions només s'han de denunciar als parlaments

Efe
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat aquest dijous que el simposi 'Espanya contra Catalunya' que se celebrarà des d'avui a Barcelona és un "despropòsit" i un "disbarat" que "sembla pensat per enfrontar Catalunya amb la resta de Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena 3 TV, Rubalcaba, que ha considerat que el simposi és "acientífic en partir d'una "conclusió ja predeterminada en el títol", ha assenyalat que denunciar el simposi davant la Fiscalia com han fet PP, C's i UPyD només serveix per "aconseguir un titular".

Rubalcaba ha considerat que el simposi és una decisió política i, per tant, s'ha de debatre al Parlament. El líder del PSOE ha anunciat que avui els socialistes interpel·laran, preguntaran i criticaran a la cambra catalana al conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, i alhora ha recordat que els ciutadans sancionaran "aquesta mena d'actituds" a les urnes.

Rubalcaba s'ha preguntat "a quina Espanya es refereix" el títol del simposi, per afegir a continuació "si és que els gallecs o els extremenys o els andalusos no van patir la dictadura de Franco" i si només és Catalunya qui "ha patit les desgràcies" esdevingudes a Espanya.

stats