Política 26/07/2012

Com quedaria el teu ajuntament amb un 30% menys de regidors?

A l'Ara.cat pots comprovar quin efecte tindria la polèmica reducció que vol impulsar el govern espanyol si es repetissin els resultats de les municipals del 2011

Ara
2 min

BarcelonaEl govern espanyol està preparant una reforma de l'administració local que inclou la reducció en un 30% del nombre de regidors de l'Estat com a mesura d'estalvi. Amb aquesta reducció del nombre de regidors, la configuració de molts consistoris hauria estat significativament diferent les eleccions passades. Amb aquest simulador podeu consultar quins resultats hi hauria hagut al vostre municipi en les últimes eleccions si tingués un 30% menys de regidors. L'Estat encara no ha detallat quins criteris aplicarà per reduir el nombre de regidors. Aquest simulador és un exercici aproximat, no oficial, que aplica la reducció de forma lineal i, a partir del càlcul d'Hondt, fa una extrapolació dels últims resultats de les eleccions municipals en base als vots obtinguts per cadascuna de les candidatures. Permet, això sí, fer-se una idea de fins a quin punt una mesura d'aquest tipus pot tenir incidència en la pluralitat política municipal de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alguns dels exemples:

- En el cas de Girona, es passaria de 25 a 17 regidors. Si bé ara CiU governa amb 10 regidors, tres més que el PSC, amb la reforma del govern espanyol CiU tindria 7 regidors i el PSC, 5.

- Àngel Ros seguiria mantenint la majoria absoluta a Lleida, tot i que el PSC passaria de 15 a 11 regidors. Tant CiU com PP en perdrien 2 i passarien a tenir 4 regidors cadascun.

- A Tarragona, PP i CIU retallarien distàncies respecte el PSC de Josep Fèlix Ballesteros. Els dos partits perdrien només 2 regidors i quedarien amb 5, quan el PSC en perdria 4 passaria de 12 a 8 regidors. ICV-EUiA mantindria el seu regidor.

- A Vilanova i la Geltrú, CiU (ara en majoria) perd 3 regidors i passa a empatar amb el PSC a 6 regidors.

- Vic, malgrat passar de 21 a 15 regidors, seguiria tenint un Ajuntament amb set partits diferents.

- El PP perdria el regidor que ara té a Arenys de Munt en aquest Ajuntament, que passaria de 13 a 9 regidors.

- A Granollers, el PSC també mantindria la majoria absoluta amb la que governa des de 2007 tot i perdre 4 regidors i passar a tenir-ne tan sols 9. EL primer partit a l'oposició, CIU, perdria només 2 regidors i en passaria a tenir 4.

També pots visualitzar el simulador des del teu dispositiu mòbil.

stats