Política 21/12/2011

Els sindicats demanen al nou govern que impulsi el diàleg social

UGT considera els nous ministres de "llarga trajectòria". CCOO ha demanat a la nova titular de Treball, Fátima Báñez, que reuneixi els agents socials com a "primer gest"

Efe
1 min

MadridEl secretari d'acció sindical d'UGT, Toni Ferrer, ha afirmat que els ministres nomenats avui per Mariano Rajoy són persones de "llarga trajectòria", "experimentats" i de "reconegut prestigi", als quals ha demanat que impulsin el diàleg social davant la situació de "gravetat" de l'economia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Ferrer ha destacat que aquesta interlocució amb els sindicats i els empresaris ha de donar-se especialment en els ministeris de Treball i Seguretat Social, que dirigirà Fátima Báñez, i d'Hisenda i Administracions Públiques, del qual s'encarregarà Cristóbal Montoro.

Pel secretari d'acció sindical d'UGT, el foment del diàleg social s'ha de donar com més aviat millor.

Des de CCOO, el secretari de comunicació, Fernando Lezcano, ha demanat avui a la nova ministra de Treball que el seu "primer gest" sigui convocar els agents socials per impulsar el diàleg social que promou el president del govern, Mariano Rajoy.

En declaracions a Efe, Lezcano ha destacat que el "fonamental" són les polítiques i "no tant" les persones que les apliquen.

No obstant això, el dirigent de CCOO ha expressat el desig de CCOO que Báñez tingui un "pes específic" en el nou gabinet que dirigirà Rajoy durant els pròxims quatre anys.

stats