Política 15/12/2011

Els sindicats de funcionaris intenten entrar a la roda de premsa de Mas-Colell i Homs

Els funcionaris, indignats perquè no els han volgut avançar què explicaran el conseller i el portaveu sobre les retallades als treballadors públics, s'asseuen davant de la porta per on entra la premsa i criden: "Volem informació, volem informació!"

Sara González
1 min
Un agent demana als sindicalistes que abandonin l'entrada del Palau de la Generalitat / ACN

BarcelonaTensió a la porta del Palau de la Generalitat perquè els sindicats de funcionaris intenten entrar a la roda de premsa convocada per a les 12 del migdia pel conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, i el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La compareixença ha de donar més detalls sobre l'afer dels 759 milions que Madrid deu a Catalunya per la disposició addicional tercera de l'Estatut, que Homs ja va advertir que pot afectar la paga de Nadal dels treballadors públics. També s'espera que el portaveu anunciï les conclusions a les quals ha arribat l'executiu català sobre les retallades que afecten els treballadors públics.

A les 9 del matí estava previst que els sindicats dels funcionaris es reunissin per sisena vegada amb representants del departament de Governació per negociar com afectaran les retallades als treballadors públics. La reunió, que ha començat amb cinquanta minuts de retard, no ha comptat amb la presència de Joana Ortega. En el seu lloc hi ha anat la secretària de la funció pública, Pilar Piferrer. La reunió ha finalitzat sense que els representants de Governació anunciessin cap de les conclusions que el Govern ha extret de les trobades. Els sindicats esperaven una resposta respecte de les mesures que han proposat per mantenir els llocs de treball, que passen, entre d'altres, per reduir el personal eventual, eliminar les externalitzacions, forçar a la jubilació als treballadors de més de 65 anys, fixar el sou dels funcionaris a 5.000 euros bruts al mes i limitar les hores extraordinàries.

Els representants del departament de Governació han emplaçat les conclusions a la compareixença d'Homs i Mas-Colell. Per això, després de la trobada, els sindicats han anat cap al Palau de la Generalitat i han entrat entrar a la compareixença.

stats