POLÍTICA
Política 23/01/2013

Revolta territorial i d'exdirigents contra el 'no' del PSC i en suport dels díscols

Gairebé un centenar de càrrecs locals i dirigents i exdirigents signen un comunicat que deplora que la cúpula socialista hagi forçat el trencament del catalanisme polític

Ara
1 min

BarcelonaEl 'no' ordenat per la cúpula del PSC a la declaració de sobirania del Parlament, que s'han negat a obeir cinc dels 20 diputats socialistes, ha generat una autèntica revolta territorial i d'exdirigents. Gairebé un centenar de càrrecs locals i exdirigents de la formació han subscrit aquest dimecres un comunicat que sota el títol 'Per contribuir a la unitat del catalanisme polític' carrega contra la decisió de la cúpula del partit per haver abandonat el seu compromís amb el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document deplora que amb la defensa a ultrança o bé de conservar o bé de retirar la paraula "sobirania" s'ha fet "un mal servei a Catalunya" perquè han impedit allò que era fonamental: la unitat de tots els catalanistes". "No és això el que correspon a la llarga trajectòria del socialisme català com a força nacional catalana, des de la resistència antifranquista i el retorn de la Generalitat exiliada fins a les presidències de Pasqual Maragall i de José Montilla", clama el text.

Al costat de PP i C's

Pels signants del document, "encallar-se i restar al marge de la centralitat del país, al costat del PP i de C's, no és el que s'espera d'un partit amb voluntat majoritària i de govern a Catalunya. És apartar-se de la trajectòria i del projecte estratègic del PSC, assenyalat un dia per Joan Reventós. I, més greu encara, és no estar a l'altura del compromís contret amb la ciutadania a les darreres eleccions".

Entre els signants hi ha els exconsellers Joaquim Nadal i Montserrat Tura, l'exdiputada Laia Bonet, dirigents com Raimon Obiols i Pia Bosch, diversos regidors de Lleida i el portaveu municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

stats