Política 27/03/2014

Time: “Espanya diu que Catalunya no votarà la independència però els catalans segueixen endavant”

La prestigiosa revista analitza la sentència del Constitucional i la situació de falta de diàleg entre els governs català i espanyol

Ara
1 min
time

BarcelonaLa sentència del TC sobre la declaració de sobirania ha estat una de les notícies destacades per la revista 'Time', que es fa ressò de la resposta que la decisió del TC ha tingut a Catalunya. En un article titulat "Espanya diu que Catalunya no votarà la independència però els catalans segueixen endavant", la prestigiosa revista analitza no només la sentència del Constitucional, sinó que explica als seus lectors en quin punt es troba el procés i el distanciament entre els governs català i espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'article del 'Time' explica que Catalunya sempre "s'ha considerat diferent des d'un punt de vista cultural i lingüístic de la resta d'Espanya", i que "darrerament" s'ha convertit en una locomotora econòmica a Espanya. "Malgrat tot, en un context de crisi financera, Madrid reclama unitat", diu la peça.

L'article recull declaracions de Mariano Rajoy –afirmant que "ningú pot privar al conjunt d'espanyols de decidir el seu futur"– i de Francesc Homs –afirmant que la sentència del TC "no afectarà" el procés sobiranista–. Després d'afirmar que els líders catalans comparen la situació catalana amb l'escocesa, 'Time' afirma que "l'11 de Setembre passat, festa nacional de Catalunya, centenars de milers de catalans van formar una massiva cadena humana per reclamar la independència".

stats