Política 04/01/2016

El sobiranisme envia el seu suport a Antonio Baños

Súmate, entitat d'on Baños és un soci actiu, li recorda que "és casa seva". Membres d'ERC i de la CUP li envien missatges d'afecte a través de les xarxes socials

Ara
2 min
Antonio Baños, diputat de la CUP

BarcelonaLes reaccions a la dimissió del cap de files de la CUP, Antonio Baños, no s'han fet esperar. La carta que el cupaire ha enviat per anunciar que plegava, en què s'ha confessat "incapaç" de defensar la negativa a Artur Mas, ha provocat un allau de reaccions, sobretot al món sobiranista i a través de les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Súmate: "Fos quina fos la teva decisió hauria estat l'encertada perquè mai et mous per beneficis personals"

L'entitat independentista que aglutina castellanoparlants i de la qual Baños és un soci actiu, Súmate, ha agraït el "compromís" del cupaire pels drets socials, la justícia social i la República catalana. "Súmate és casa teva i, nosaltres, els teus companys de batalla", diuen en un comunicat. Dirigint-se directament a Baños, l'entitat diu: "Fos quina fos la teva decisió hauria estat l'encertada, perquè mai et mous ni t'has mogut per beneficis personals".

En el document diuen que tot i la incertesa del moment, "la lluita no ha fet més que començar". "El camí cap a la República està ple d'obstacles. T'esperem", acaba el comunicat.

Rufián: "Tot el suport"

El candidat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que també és membre fundador de Súmate, ha enviat una "abraçada forta" a Baños i li ha traslladat "tot el suport".

Lluc Salellas: "Ens trobarem als carrers. I riurem"

El regidor de la CUP a Girona i germà del diputat Benet Salellas, Lluc Salellas, ha emplaçat Baños a "trobar-se als carrers com abans del 27-S". "I riurem. Molt", ha afegit, enviant també "un petó i una abraçada" al cap de files de la CUP al Parlament.

Gerard Gómez (ERC): "De les millors coneixences del meu pas pel Parlament"

El diputat de Junts pel Sí, Gerard Gómez, ha admès que està "trist" tant per la dimissió de Baños com per la de Ramon Usall, diputat de la CUP que va renunciar fa uns dies a l'acta. "De les millors coneixences del meu pas pel Parlament", ha resumit.

Eudald Calvo (CUP): "L'honra com a persona i com a polític"

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha afirmat que la dimissió "honra com a persona i com a polític" Antonio Baños. Si ahir el cupaire va demanar "disculpes" perquè la CUP "no ha estat a l'alçada", Calvo ha dit que la decepció que sent Baños "és compartida per molts".

stats