POLÍTICA
Política 03/01/2011

El Govern de Mas ajuntarà un sobiranista de Taradell i una advocada de l'Estat anticonsultes

Toni Reig, futur responsable de les polítiques de Joventut de l'executiu català, ha estat vinculat a la plataforma Osona Decideix, que organitzava els referèndums populars que l'ara consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va impugnar als tribunals

Redacció
1 min
Toni Reig i Fernández Bozal.

BarcelonaEl nomenament de Toni Reig com a director de Joventut suposarà la integració al Govern d'un polític independentista que ha participat activament en l'organització de les consultes sobre la independència que l'actual consellera de Justícia va combatre als tribunals. Pilar Fernández Bozal, com a cap de l'Advocacia de l'Estat a Catalunya, va firmar dos recursos contra la consulta d'Arenys, la primera que es va fer, el 13 de setembre de 2009. Reig, en canvi, ha estat vinculat a la plataforma Osona Decideix, que va organitzar a la comarca les consultes del 13 de desembre, i ha estat coordinador de Taradell Decideix, la plataforma del seu poble. A més, és membre de la junta nacional d'Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sobiranisme de Reig contrasta amb la sensibilitat de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que en els seus recursos contra el 13-S alertava que les consultes independentistes suposaven “un perjudici per a l'estabilitat social i política” d'Espanya. Els recursos que va subscriure Bozal van fer que els tribunals prohibissin a l'Ajuntament d'Arenys cedir locals per a la consulta. Ara, representaran el mateix Govern.

stats