Política 04/06/2015

El sector sobiranista d'Unió dina aquest dijous al Parlament per decidir què fer a la consulta del 14-J

Hi participarà la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, i els dirigents que van rebutjar dimarts la proposta de Ramon Espadaler en la reunió del comitè de govern

Oriol March
2 min
El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà. ARA

BarcelonaEl sector sobiranista d'Unió dina aquest dijous al Parlament per decidir quina posició definitiva adopta sobre la consulta interna del 14 de juny. A la cita hi assistiran els principals membres de la direcció que s'han revoltat contra la proposta de Ramon Espadaler, encapçalats per Antoni Castellà, i també la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert. Els crítics s'estan organitzant per promoure una negativa a la consulta que suposi una "esmena a la totalitat" a la proposta sorgida d'Espadaler i beneïda per Josep A. Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comitè de govern va acordar dimarts –dividit, amb 17 vots a favor, 9 en contra, una abstenció i una absència– que la pregunta a la militància sigui: 'Voleu que UDC continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrat i d'acord amb els següents criteris?'. Els sis criteris són: no limitar l'aspiració de plena sobirania per a Catalunya, que totes les decisions es prenguin per majoria, que el procés es gestioni des del diàleg amb el govern espanyol, que no hi hagi declaració unilateral ni procés constituent al marge de la llei, descartar escenaris fora de la UE i garantir la cohesió social.

Els sobiranistes democristians ja van promoure un manifest que reclamava que la pregunta fos 'Vol que Unió es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la UE?'. Ara entenen que la pregunta aprovada no és "clara i nítida", i estudien com mostrar-hi el seu rebuig.

stats