Política 19/10/2016

Les entitats sobiranistes convoquen una concentració de suport a Carme Forcadell

Serà aquest dijous davant del Parlament a partir de les set del vespre

Acn / Ara
2 min
Carme Forcadell el dia que va prendre possessió del càrrec de presidenta del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaL’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Òmnium Cultural han convocat una concentració per a aquest dijous per expressar el seu suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que la Fiscalia l’acusi dels presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Fiscalia acusa Forcadell d'intentar "derogar la Constitució"La concentració tindrà lloc davant del Parlament de Catalunya a partir de les 7 del vespre. La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat aquest dimecres al TSJC la querella criminal contra la presidenta del Parlament per permetre la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent el passat 27 de juliol, tot i que el Tribunal Constitucional (TC) l'havia advertit que no ho podia fer.

Aquest dimecres els presidents de les tres entitats s’han reunit amb Forcadell al Parlament per expressar-li el seu "suport absolut i incondicional". "Demà esperem ser centenars o milers de persones per expressar de manera clara i unívoca la defensa dels nostres representants i, en especial, de la presidenta Forcadell", ha explicat el president de l’ANC, Jordi Sànchez, un cop acabada la trobada. Des de l’Assemblea adverteixen: "Els ciutadans no farem un pas enrere sinó que acompanyarem els nostres representants per construir un país lliure".

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, s’ha expressat de manera molt similar quan ha avisat a l’Estat que "qualsevol atac a les institucions del país és un atac al poble de Catalunya". Segons ell, la resposta catalana serà "unànime, contundent i serena". Des de l’AMI, Neus Lloveras ha insistit en el missatge d’unitat "absoluta" per donar suport als ajuntaments i les institucions "perseguides" per la justícia espanyola.

La concentració de dijous serà davant del Parlament, però aquest dimecres ja han previst un acte contra la judicialització aprofitant el partit de la Lliga de Campions que disputen al Camp Nou Barça i Manchester City. Les entitats sobiranistes han repartit 30.000 estelades que esperen que tinguin ressò internacional.

stats