Publicitat
Publicitat

El soci d'Urdangarin va dir sobre el duc que anaven "al 50%", segons 'Público'

El mateix dia que s'ha sabut que la infanta Cristina podria no acompanyar Iñaki Urdangarin a declarar, el diari 'Público' revela un correu electrònic de Diego Torres del 2008, dos anys després que el rei demanés al seu gendre que abandonés Nóos

L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha assegurat, que fins on ell sap, la infanta Cristina no acompanyarà el duc a la seva compareixença davant del jutge el proper 25 de febrer.

El dilluns, uns 15 empleats i autònoms vinculats a l'entramat empresarial del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, van declarar com a testimonis davant la policia judicial i el fiscal anticorrupció per donar detalls sobre l'estructura d'aquestes activitats. Segons el fiscal, en total hauran comparegut unes 70 persones fins a dimecres a la tarda, entre 20 i 25 cada dia.

Els negocis després de Nóos

A més a més, un correu electrònic del soci de Urdangarin, publicat per Público, revela que el duc de Palma va seguir fent negocis amb ell després d'abandonar l'Institut Nóos. Segons publica el diari, Diego Torres va enviar un correu electrònic, l'any 2008, al comptable del duc en el qual s'assegurava que ell i Urdangarin anaven "al 50% dels beneficis". El marit de la infanta Cristina va haver d'abandonar l'Institut Nóos el 2006 per ordre de la Zarzuela.

Tal com publica el rotatiu, el correu en qüestió el va enviar el propi Diego torres al comptable de Urdangarin el 21 de juliol de 2008. En el seu contingut el duc assegurava que "aquest últim any" havien "treballat junts en cinc projectes". "He fet els càlculs", afegeix en el següent paràgraf, "suposant que anem al 50% dels beneficis".

Segons explica el diari Público, "aquests càlculs al·ludeixen a projectes que van facturar companyies en què, oficialment, mai havia participat Urdangarin".

A més, al correu es deixa entreveure que tant Torres com Urdanagarin "havien creat una nova societat com a mínim un any abans", tot i que "la ruptura del tàndem per discrepàncies econòmiques va acabar amb aquesta nova aventura mercantil".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT