Publicitat
Publicitat

Els socialistes bascos descavalquen Elorza per no renunciar a l'alcaldia de Sant Sebastià

El PSE presentarà Ernesto Gasco, viceconseller de Transports, com a candidat al càrrec

L'executiva del PSE de Guipúscoa ha decidit no renunciar a l'Ajuntament de Sant Sebastià , per la qual cosa ha demanat a Odón Elorza que renunciï a la seva acta de regidor i així pugui ser substituït per un altre candidat , segons han informat fonts del partit socialista . La direcció del partit a Guipúscoa es va veure ahir sorpresa per l'anunci d' Elorza que no tornaria a ser alcalde , una decisió que no va ser consensuada amb el partit , que estava disposat a donar-li suport després del veto imposat pel PNB .

La pretensió d' Elorza a mantenir-se en l'Ajuntament com a portaveu del PSE xoca amb la intenció d'aconseguir l'alcaldia , a la qual no renuncia el partit , de manera que l'executiva va demanar ahir a l'encara alcalde que renunciï també a ser regidor . La decisió no respon al veto del PNB , ja que l'executiva estava disposada a donar suport a Elorza , sinó a la decisió d'aquest de no presentar candidatura a alcalde durant la constitució de l'Ajuntament , que se celebrarà el proper dia 11 de juny, segons han precisat les esmentades fonts .

Elorza podria no ser l' únic dels membres de la llista del PSE que no prengui possessió del seu càrrec , ja que el partit es planteja la possibilitat que l' actual viceconseller de Transports , Ernesto Gasco , sigui el candidat a l'alcaldia . Gasco figurava en el lloc desè de la candidatura del PSE, de manera que dos regidors haurien de renunciar a les seves actes perquè el viceconseller entrés a l'Ajuntament , segons les citades fonts .

Després de la reunió de l'executiva , el secretari general del PSE de Guipúscoa va mantenir ahir a la nit una altra trobada amb tots els regidors electes del partit socialista de Sant Sebastià per analitzar la situació i explicar els motius pels quals ha demanat a Elorza que renunciï a ocupar el seu càrrec de regidor .

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT