PAÍS BASC

Patxi López descarta avançar eleccions i acusa el PP basc de trencar l'acord de govern

El lehendakari critica que els populars hagin girat cap a "uns postulats neoliberals que Europa ja està deixant de banda" i espera esgotar la legislatura en minoria

El lehendakari basc, Patxi López, ha descartat de forma categòrica aquest dimarts un avançament de les eleccions, com reclamava el PP basc després de donar per acabat l'acord amb el PSE. López ha assegurat que seguirà treballant pel País Basc en minoria i ha acusat el PP de trencar els pilars fonamentals de l'acord que han mantingut els dos partits durant tres anys. Segons López, aquests pilars eren la lluita contra ETA, la defensa de l'autonomia basca i la millora dels serveis públics junt al combat contra la crisi. El lehendakari ha acusat el PP basc d'haver incomplert aquests objectius optant "per uns postulats neoliberals que Europa ja està deixant de banda".

La compareixença del lehendakari estava prevista amb anterioritat a l'anunci de Basagoiti per fer un balanç dels tres anys de legislatura , que s'acaben de complir .

La determinació del López de no avançar de moment la cita electoral suposa que l'executiu autonòmic afrontarà el que li queda de legislatura –fins el 2013– governant en minoria , ja que el PSE disposa de 25 dels 75 parlamentaris de la Cambra basca .