Política 29/11/2017

Societat Civil Catalana celebrarà el Dia de la Constitució a Brussel·les i Washington

L'entitat visitarà el Parlament Europeu un dia abans de la manifestació per la llibertat dels presos

Ara
2 min
Una multitud davant de l'escenari on s'ha llegit el manifest fina de la manifestació de SCC

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha decidit commemorar el Dia de la Constitució fora de Catalunya. L'entitat serà a Brussel·les i Washington el dia 6 de desembre. En concret, una comitiva encapçalada pel president de SCC, José Rosiñol, serà al Parlament Europeu els dies 5 i 6 de desembre. Justament, l'entitat viatjarà a Brussel·les un dia abans que se celebri la manifestació 'Omplim Brussel·les', que han organitzat l'ANC i Òmnium per demanar l'alliberament dels presos. SCC també desplaçarà un altre grup, liderat per la vicepresidenta de l'entitat, Míriam Tey, fins a Washington els dies 6 i 7 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, el dia 5 de desembre SCC presentarà un informe sobre "dèficits de qualitat democràtica" a la cambra europea, en el qual es "denuncien les actuacions antidemocràtiques del govern de la Generalitat i els partits independentistes des del pla celebrat al Parlament de Catalunya els dies 6 i 7 fins a l'actualitat". El dia 6 de desembre es farà una conferència sobre "el paper de la Constitució Espanyola del 78 en la Transició Democràtica i dins el marc europeu", que pronunciarà la catedràtica de dret constitucional Teresa Freixes.

El mateix Dia de la Constitució també es farà un acte on assistiran eurodiputats dels partits constitucionalistes i que portarà per lema 'Europe: no place for nationalism' [Europa: no és lloc per al nacionalisme]. L'objectiu, segons explica l'entitat, és "expressar que els nacionalismes van en contra del projecte comú europeu i per reivindicar l'amistat i el respecte entre els pobles belga i espanyol".

A Washington Societat Civil Catalana ha organitzat per al Dia de la Constitució un esmorzar al Center for Strategic International Studies (CSIS), una trobada amb 'think tanks' liberals i una taula rodona amb l'Institut Hudson. A més, l'entitat també té previst fer un acte de commemoració de la Constitució on assistiran espanyols que viuen a la ciutat nord-americana.

stats