CANVI DE CICLE
Política 19/08/2014

Societat Civil Catalana tem que un Govern d'ERC incrementi "el nivell d'imposició identitària"

L'entitat creu que unes eleccions plebiscitàries recordin escenes derivades de la Guerra Freda, "amb una simbologia i una bandera, l'estelada, que sembla la del partit i de tots els catalans"

Acn
2 min
José Rosinyol, president de l'entitat, durant la presentació de Societat Civil Catalana / ACN

BarcelonaSocietat Civil Catalana alerta del que suposaria, al seu parer, que es convoquessin unes eleccions amb caràcter plebiscitari i que ERC pogués governar. José Rosiñol, vicepresident de l'entitat, ho ha dit en una entrevista a RNE, on ha explicat que unes eleccions plebiscitàries, que veu "possible", suposarien una convocatòria electoral "amb un únic partit independentista, amb una simbologia i una bandera, l'estelada, que sembla la del partit i de tots els catalans" i ha afirmat que aquest és "un escenari que em recorda a alguns escenaris de l'antic teló d'acer". Rosiñol, a més, ha vaticinat que un Govern liderat per ERC augmentaria "la imposició identitària, l'adoctrinament i la propaganda política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident segon de Societat Civil Catalana ha considerat aquest dimarts que el panorama polític a Catalunya està en l'aire i que ni el propi Govern ni els partits implicats en el procés i la consulta "saben què succeirà". "Han venut un relat d'unanimitat i s'està veient que no existeix. Em dóna la sensació que el suflé independentista va baixant però van quedant els mes radicals", ha considerat.

Amb tot, José Rosiñol veu "possible" que, si el 9-N no es pot votar, s'acabin convocant unes eleccions anticipades amb caràcter plebiscitari. Aquesta via, però, no acontenta gaire a Societat Civil Catalana, que ho compara amb episodis derivats de la Guerra Freda. "Seria unes eleccions amb un únic partit independentista, amb una simbologia i una bandera, l'estelada, que sembla la del partit i de tots els catalans. És un escenari que em recorda a alguns escenaris de l'antic teló d'acer", ha sentenciat.

D'altra banda, Rosiñol ha vaticinat que un Govern de la Generalitat liderat per ERC després d'unes noves eleccions seria pitjor per als catalans. "Prefereixo no imaginar-ho. Perquè si el nivell d'imposició identitària, adoctrinament i propaganda política ara ja és més que intens, no vull ni pensar amb un govern d'ERC", ha sentenciat.

stats