Política 26/12/2015

Societat Civil Catalana avisa per carta empresaris i ambaixadors del "pla de Mas per desintegrar Espanya"

La missiva, enviada a 150 persones del món de l'empresa, l'economia, els mitjans de comunicació i la política internacional, avisa que Junts pel Sí ha ofert a la CUP un acord d'investidura que "destrueix Espanya"

Efe
2 min
Rafael Arenas, al centre, en una roda de premsa aquest dimecres / ACN

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha enviat una carta a 150 empresaris, ambaixadors i líders d'opinió en què els alerta que a Catalunya hi ha un "pla detallat per desintegrar l'Estat" auspiciat pel president Artur Mas, que ha ofert a la CUP un acord d'investidura que "destrueix Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta, signada pel president de SCC, Rafael Arenas, porta adjuntat el document amb la proposta de Junts pel Sí a la CUP traduït al castellà i amb els paràgrafs que ha considerat "més greus" subratllats en groc.

"A Societat Civil Catalana estem preocupats per la situació política. El desafiament secessionista és una mostra, segons el nostre parer, que tots hem de col·laborar per aconseguir l'estabilitat i el progrés del nostre país", assenyala Rafael Arenas en la missiva, a la qual ha tingut accés l'agència Efe.

SCC recorda als destinataris de la carta –150 persones del món de l'empresa, l'economia, els mitjans de comunicació i la política internacional– que el "desafiament secessionista" es basa en la declaració de ruptura del Parlament aprovada el 9 de novembre, posteriorment anul·lada pel Tribunal Constitucional, i que planteja la creació d'ambaixades, una Hisenda catalana, la transferència de funcionaris i "altres mesures necessàries per a la creació d'una república catalana".

"Quan llegeixi això ja sabrem si la CUP ha acceptat la proposta que fa el grup parlamentari d'Artur Mas. Si és així, el document s'haurà convertit en un pla d'acció que comprometrà el futur president de la Generalitat i ens afectarà a tots els ciutadans. Fins i tot, encara que la CUP rebutgi l'acord, considerem extraordinàriament greu que el grup majoritari en el Parlament de Catalunya, en què s'integra l'actual president, hagi elaborat un text que desobeeix explícitament el Tribunal Constitucional i planteja la utilització dels poders públics per a la destrucció de l'Estat", explica Arenas.

El president de SCC fa esment, així, de l'assemblea que celebrarà demà la CUP i en la qual sotmetrà a votació una proposta de Junts pel Sí per facilitar la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

La carta i el document adjunt s'han enviat a empresaris rellevants –tan amb seu a Madrid com a Barcelona– i a les ambaixades i als consolats que tenen representació a Espanya. També a líders d'opinió i a directors de mitjans de comunicació.

stats