Política 31/08/2015

Sáenz de Santamaría agraeix la carta de Felipe González als catalans i anima que "ho faci cada cop més gent"

La vicepresidenta espanyola diu a la Cadena SER que "no" tenen una "estratègia política per acontentar els independentistes" i fa una "crida a la responsabilitat" dels polítics catalans per acabar amb l'"esquinçament" que el procés ha generat a la societat

Ara
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, agraeix la carta que l'expresident espanyol Felipe González va dirigir ahir als catalans per fer una crida a abandonar el procés i anima que "ho faci cada cop més gent". Sáenz de Santamaría ho ha dit aquest dilluns en una entrevista a la Cadena SER, en la qual ha fet una crida a "no desaprofitar" les opinions de veus "molt autoritzades" com les dels expresidents espanyols, que estan avalades "per tot el que han viscut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada per si el govern espanyol té alguna alternativa per oferir a Catalunya, la vicepresidenta ha assegurat que tenen "una estratègia per als catalans en conjunt, no per als independentistes", dels quals ha dit que "cada concessió que obtenen és sempre una meta volant, mai la definitiva".

En aquesta línia, i preguntada per la possibilitat que el govern espanyol suspengui l'autonomia de Catalunya en cas de declaració unilateral d'independència, Sáenz de Santamaria ha evitat pronunciar-se sobre el tema i s'ha limitat a fer una "crida a la responsabilitat" dels polítics catalans per acabar amb l'"esquinçament" que el procés ha generat a la societat catalana. "No es pot treure els ciutadans d'Europa i de la línia per on va el món", ha dit la vicepresidenta espanyola, que ha assegurat que li fan "molta por" els polítics "disposats a incomplir les lleis".

stats