POLÍTICA
Política 10/03/2011

Sortu rebutja l'intent d'ETA d'atemptar contra el lehendakari Patxi López

La nova formació basca assegura en un comunicat que trenca amb "organitzacions del passat" i que rebutja "qualsevol acte de violència"

Efe
1 min

BilbaoLa nova formació basca Sortu ha assegurat avui que trenca amb "organitzacions del passat" i que "no dóna continuïtat organitzativa ni funcional a partits il·legalitzats". A més, sobre els plans d'ETA d'atemptar contra el lehendakari Patxi López, ha dit que rebutja "qualsevol acte de violència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Sortu ha expressat que no entén la negativa del ministeri de l'Interior a registrar-lo com a partit polític, ni tampoc les demandes de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat que sostenen que Sortu és una continuïtat de Batasuna.

Sortu ha remarcat que representa "un punt d'inflexió en la trajectòria de l'esquerra abertzale", que aspira a "aglutinar" l'independentisme basc "per vies exclusivament pacífiques i democràtiques" i que el rebuig a la violència, inclosa la d'ETA, és "estratègic i definitiu". "Tenim dret a ser legals perquè complim la llei de partits", conclou el comunicat.

stats