Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Sortu rebutja l'intent d'ETA d'atemptar contra el lehendakari Patxi López

La nova formació basca assegura en un comunicat que trenca amb "organitzacions del passat" i que rebutja "qualsevol acte de violència"

La nova formació basca Sortu ha assegurat avui que trenca amb "organitzacions del passat" i que "no dóna continuïtat organitzativa ni funcional a partits il·legalitzats". A més, sobre els plans d'ETA d'atemptar contra el lehendakari Patxi López, ha dit que rebutja "qualsevol acte de violència".

En un comunicat, Sortu ha expressat que no entén la negativa del ministeri de l'Interior a registrar-lo com a partit polític, ni tampoc les demandes de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat que sostenen que Sortu és una continuïtat de Batasuna.

Sortu ha remarcat que representa "un punt d'inflexió en la trajectòria de l'esquerra abertzale", que aspira a "aglutinar" l'independentisme basc "per vies exclusivament pacífiques i democràtiques" i que el rebuig a la violència, inclosa la d'ETA, és "estratègic i definitiu". "Tenim dret a ser legals perquè complim la llei de partits", conclou el comunicat.

RE

Més continguts de