PARLAMENT
Política 22/03/2011

Tots els partits critiquen les desavincences entre Mas i Duran amb successions

Rivera titlla Mas del proper "Zapatero català" i Camats afirma que el president ha actuat com el "Sheriff de Nottingham"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaLa portaveu del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha expressat que el debat de l'impost de successions delata "les contradiccions del Govern on els homes forts són fora de l'executiu, i els que hi són dins no governen". A més Bonet, ha afirmat que "l'única mesura estrella de CiU era successions, i ara han acabat estrellats per les contradiccions". La portaveu també ha carregat contra "la rivalitat entre el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president de la Generalitat, Artur Mas, ja que afecta l'acció de Govern" i ha indicat que "es van repartir els càrrecs segons les aliances i no segons l'eficàcia". Finalment, la diputada ha apuntat que "ja no és ni el govern dels millors, ni el dels benavinguts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha expressat que "el debat de successions només queda tancat pel Govern", i ha afirmat que ells seguiran "parlant del que vulguin". A més, ha afegit que li agradaria saber si pel secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí i pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, també "ha quedat clausurat l'assumpte". En la mateixa línia, Millo ha apuntat que "podrien donar llibertat de vot als diputats d'Unió per si els agrada més la proposta del PP".

També, la portaveu parlamentària d'ICV-EUA, Dolors Camats, ha indicat que arran d'aquest assumpte "el bipartit es fa més palès que mai" i ha afirmat que "el Govern fa trampes, ja que tenen debat intern i ho amaguen". Camats ha afirmat, també, que "l'impost de successions és el Robinhood de la fiscalitat, i en canvi Mas fa de sheriff de Nottingham, per donar els diners als rics".

Alhora, la portaveu del Parlament d'ERC, Anna Simó, ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "deixi l'impost de successions tal i com està" i que "no oculti que al 2010 el tripartit ja el va modificar". La portaveu ha afirmat que "l'impost ja es va reformar en temps de crisi" i que "ja no és injust". Alhora, Simó ha relacionat la primera crisi de govern amb "la gran temptació de fer promeses electorals i la dificultat posterior de justificar les altres retallades"

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha expressat que és impossible saber com funciona "el sudoku de l'impost de successions, ja que cadascú diu la seva". Rivera, a més, ha augurat que "Artur Mas es convertirà en el Zapatero català si continua així" i ha explicat que "abans es criticava el tripartit, però allà eren tres però aquí només són un".

stats