Política 15/01/2016

Sumarroca tenia una llista de pagaments del 3% a algú identificat amb les sigles "J. P."

La Guàrdia Cilvil atribueix al conseller delegat de Teyco un manuscrit amb una llista de presumptes comissions

Ara
2 min
Jordi Sumarroca, sortint de Teyco el 23 de juliol després de l'escorcoll / ACN

BarcelonaUn manuscrit atribuït al conseller delegat de la constructora Teyco, Jordi Sumarroca, inclou una llista de presumptes pagaments de comissions del 3% per l’adjudicació d’obra pública que s’haurien fet el 2002 a una persona identificada amb les inicials "J. P". Segons han confirmat a l’ACN fonts properes a la investigació, es tracta d’un manuscrit que la Guàrdia Civil va trobar en l'escorcoll fet al juliol al domicili de Sumarroca i vinculen amb un presumpte finançament irregular de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document s’ha fet públic aquest divendres arran de l’aixecament parcial del secret de sumari del cas Petrum que instrueix el jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell. Consta d’un "estat de comptes" amb data 12 de març de 2003 que es correspondria amb una persona identificada amb les inicials "J. P." En primer lloc, hi figura un llistat amb quatre presumptes adjudicacions a les quals s’aplica un càlcul del 3%. Es tracta dels conceptes Autobusos Tarragona, Bombers Badalona, Renfe Meridiana i Sant Carles de la Ràpita, que, sumats al concepte Descomptat P. E., amb data 12 de febrer de 2003, sumen un presumpte pagament "tancat" –que ja hauria estat abonat– de 225.000 euros.

Tot seguit, el manuscrit inclou una llista de 16 presumptes adjudicacions "no comptades" –que estarien pendents de liquidar–. La suma total, per import de 5,17 milions d'euros, compta amb una anotació de 155.353 euros, corresponent al 3% exacte. Entre aquests conceptes hi figuren les anotacions: Castell Llorda, Vivendes Móra, Urgències H. Trueta, Institut Català de la Salut –que hi apareix tres vegades–, Residència la Trinitat, Sanitat Tarragona, Sanitat Lluís Companys, Sanitat Tortosa, Conselleria Benestar Social –que hi apareix dues vegades–, Vall d’Hebron, Bombers Ulldecona, Bombers Ascó i Obres públiques c/Aragó.

stats