Política 14/09/2018

El Suprem desestima la demanda de Puigdemont, Ponsatí i Puig perquè no se'ls qualifiqui de "fugats" de la justícia

El tribunal considera que el terme és "adequat" i creu que no és "desconsiderat"

Ara
1 min
El president Carles Puigdemont i els consellers destituïts Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret, a la roda de premsa a Brussel·les, avui

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha desestimat la sol·licitud presentada per Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig perquè no se'ls qualifiqués de "fugats" de la justícia, sinó de "processats absents" o "exiliats". Els magistrats de la sala segona d'aquest tribunal consideren que el terme "fugit" és "adequat i gens desconsiderat".

Puigdemont, Ponsatí i Puig asseguraven que l'expressió "fugits", que els magistrats del Suprem havien utilitzat en alguna de les interlocutòries, era "impròpia i desconsiderada". En aquest sentit, la sala segona del Suprem aclareix la definició d'aquest terme: "Sostrets a l'acció de la justícia espanyola". Així, en la interlocutòria els tres magistrats que formen la sala que ha resolt aquest recurs asseguren que es va utilitzar el terme "sense perjudici de conceptes utilitzats per premsa o en àmbits estranys a aquest tribunal".

De fet, defensen que el terme 'fugits' aplicat als líders independentistes que són fora de Catalunya no fa referència "a la rebel·lia de diferents processats". Si haguessin volgut fer referència a aquesta qüestió, argumenten els magistrats, haurien utilitzat els termes "pres absent" o "declarat rebel". En aquest sentit, el tribunal rebutja l'al·legació que havien formulat els exiliats que la paraula no s'ajustava al Codi Ètic de Conducta de Jutges i Magistrats i desestima la sol·licitud d'aclariment o de rectificació.

stats