Política 20/11/2018

Tardà, a Rivera: "Cada cop que ens digui colpistes, li direm feixista"

Ho ha dit després que el líder de Cs presentés una moció contra els indults als presos polítics

Sònia Trujillo
1 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, en una imatge d'arxiu

MadridEl portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, s'ha enganxat aquest dimarts amb el líder de Cs, Albert Rivera, i l'ha avisat que ja "no aguanten més". En seu parlamentària li ha etzibat que, cada vegada que se'ls denomini "colpistes", ell li dirà "feixista". A més, Tardà ha assegurat a Rivera que està "convençut" que el seu criteri "no és compartit amb els milers de ciutadans" que el voten. També li ha retret que, parlant d'indults, doni per feta la sentència condemnatòria.

La seva intervenció ha tingut lloc després que Ciutadans presentés una moció al ple del Congrés per prohibir els indults als presos polítics. La proposta no ha tirat endavant per falta de suport, perquè només l'ha secundada el PP, però ha generat molta tensió a l'hemicicle.

El líder de Cs, Albert Rivera, ha presentat la moció llançant una pregunta a l'aire: "Vostès haurien indultat Tejero?" I ha afegit ràpidament que ell no perquè "als colpistes no se'ls indulta". A més, ha aprofitat l'ocasió per continuar carregant contra Catalunya i ha assegurat que hi ha hagut dos cops d'estat: "El 23-F i l'octubre del 2017, quan es va declarar la secessió d'una part del territori espanyol i europeu".

stats