Política 02/10/2019

El TC declara inconstitucional la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia al Parlament

La comissió ja estava suspesa des de l'admissió a tràmit del recurs que va presentar el govern espanyol

Acn
1 min
El Parlament crea una comissió d'investigació sobre les "irregularitats" de la monarquia

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) ha declarat inconstitucional la resolució del Parlament per crear una comissió d'investigació sobre la monarquia espanyola. En un comunicat, el TC ha informat que el ple del tribunal ha acordat per unanimitat anul·lar la resolució del 7 de març de la cambra catalana. La comissió d'investigació sobre la monarquia, aprovada amb els vots de JxCat, ERC, els comuns i la CUP i amb l'oposició de la resta de partits, ja estava suspesa des que el TC va admetre a tràmit el recurs que va presentar el govern espanyol.

L'admissió a tràmit del recurs de l'executiu de Pedro Sánchez va implicar la suspensió automàtica de l'acord perquè va reclamar que s'apliqués l'article 161.2 de la Constitució que deixa sense efecte qualsevol llei, acord o normativa autonòmica impugnada per l'Estat. El govern espanyol va argumentar que el Parlament havia anat més enllà de les seves competències.

La cambra catalana va reclamar al TC a principis de maig que aixequés la suspensió. Ara el TC dona la raó al govern espanyol i resol que la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia al Parlament és inconstitucional. El TC farà públic el contingut de la sentència els pròxims dies.

stats